Waar dient de alarm bekabeling aan te voldoen?

Hoe sluit ik de uitbreidingsbus aan?

Sluit de modules aan door gebruik te maken van standaard onafgeschermde alarmkabel (gebruik van twisted pair kabel wordt niet aangeraden) als ook gebruikt in een beveiligingssysteem (bijv. een 8 aderige kabel met een diameter van 0.5 mm). Alle signaaldraden dienen in een kabel te zitten (gebruik geen aparte kabels hiervoor). De totale lengte van de uitbreiding bus mag de 1000 meter niet overschrijden. Indien de afstand tussen de inbraakcentrale en de modules te lang is, gebruikt u verschillende aders parallel voor elk signaal, om zo de opgebouwde weerstand te compenseren. Waar de 8-aderige kabel met een diameter van 0.5 mm is gebruikt zal het aantal gebruikte aders parallel aangesloten worden.

Waarom wordt het gebruik van Twisted pair bekabeling (UTP,FTP of STP) afgeraden te gebruiken voor de systemen van Satel?

Twisted pair kabels worden gebruikt voor transmissie van gebalanceerde digitale signalen (logische voltage status -1,1). Het voorkomt zoals u weet, de transmissie invloeden op de gemeenschappelijke fase (radio inductie in de kabel). In alarmsystemen of meer precies, in Satel producten gebruiken we de ongebalanceerde transmissie (logisch voltage status 0,1). Als we nu de uitbreidingsbus aansluiten met twisted pair kabel, dan kan het voorkomen dat de CLK en DTM als één paar worden gezien, en dit zal storingen creëren op de transmissie omdat deze elkaar beïnvloeden. Met het aansluiten van detectoren zal door het gebruik maken van twisted pair bekabeling dit te verwaarlozen zijn, maar met communicatiebussen van bediendelen en/of uitbreidingen kan het gebeuren dat er een serieuze storing optreed. In zulke gevallen zal de uitbreiding niet gezien worden door de Integra omdat er een incorrecte transmissie is, Identificatie en ook verificatie fouten zijn een veel voorkomende gebeurtenis.

Kan je dan de aparte adres van een twisted pair kabel gebruiken? (bijv. Oranje/Blauw/Groen/Bruin)

We kijken even in de kabel van een UTP : De paren Oranje/Wit -Oranje, Blauw/Wit- Blauw, Groen/ Wit -Groen en Bruin/ Wit- Bruin zijn als elk paar afzonderlijk getwist, maar tevens zijn deze vier paren ook nog in elkaar getwist. Het is heel goed mogelijk dat er een aparte combinatie bestaat die goed naar behoren werkt (niet bekend welke), maar er zal altijd een gevaar bestaan dat de transmissie zal worden verstoord. Houd in gedachten dat de kwaliteit van de transmissie altijd afhangt van de kabellengte en de externe elektromagnetische velden waar u zich niet bewust van bent. We zeggen niet dat het gebruik van UTP niet mogelijk is maar we bevelen het NIET aan. Bij problemen met de transmissie op de databussen en we weten dat er gebruik gemaakt is van UTP bekabeling, dan hebben wij als Technische ondersteuning maar één ding te zeggen: vervang alstublieft de kabel.

 

Klik hier voor ons assortiment alarmkabel.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een antwoord